Microneulaus

Mikä on microneulaus ja kuinka se toimii?
Microneulauksen teho ja hyöty.
Miksi microneulauskynä eikä microneulausrulla?
Hoitotoimenpiteen kuvaus ja käytettävät aineet.

Mikä on microneulaus ja kuinka se toimii?

Microneulaus on ihoa elvyttävä, tasoittava ja kirkastava hoitomenetelmä, jossa ihoa lävistetään steriilillä mikroneulauspäällä imeyttäen hoidossa käytettävät tuotteet ihon syvimpiin kerroksiin. Hoito sopii kaikille ihotyypeille. Käytettävät aineet valitaan huolellisesti hoidettavan alueen ihotyypin, iho-ongelman ja hoitotarpeen mukaan.

On tutkittu, että tavallisessa ihonrasvauksessa ihon tarvitsemia ravintoaineita ja vitamiinejä imeytyy 1-3 %, kun taas microneulaushoidossa iho saa niitä jopa 80-90%. Hoidon seurauksena iho elpyy, verenkierto vilkastuu, kollageenin ja elastaniinin tuotanto lisääntyy ja ihon uudistuminen nopeutuu. Iho on kosteampi, kimmoisampi ja nuorempi, arpikudos pehmenee tai häviää kokonaan, ihon pintarypyt madaltuvat ilman negatiivisia sivuvaikutuksia ja pitkää palautumisaikaa.

Hiusten ja päänahan mikroneulaushoidon tarkoitus on pysäyttää hiustenlähtö ja vahvistaa heikentyneitä hiustuppeja tehostamalla verenkiertoa päänahassa ja ravitsemalla hiussoluja. Hoidossa hiussolut saavat tehoravintoaineita, solujen uusiutuminen nopeutuu, verenkierto paranee, hiuspohjan iho rauhoittuu ja hilseily vähenee, hiukset kasvavat nopeammin ja vahvistuvat.

Microneulauksen teho ja hyöty

 • kiinteyttää ja elvyttää ihoa, ihon kunto paranee
 • uudistaa, ravitsee ja kosteuttaa ihoa, imeyttää tehokkaasti ihoon vitamiineja ja ravintoaineita
 • iho näyttää raikkaalta, nuorekkaammalta ja tasaisemmalta
 • vaalentaa värimuutoksia ja tummentumia iholla, esim. tummat silmäympärykset tai maksaläiskät iholla
 • lisää kollageenin muodostusta
 • tehoaa ikämuutoksiin esim. kasvoissa, kaulalla, dekolteella, kämmenselissä ja olkavarsissa, häivyttää ilmerypyt
 • häivyttää pikkuryppyisyyttä herkillä alueilla, kuten silmänalusiho ja ylähuuli
 • häivyttää arpia ja aknearpia
 • pienentää huokosten kokoa
 • häivyttää raskausarpia
 • vähentää selluliittia
 • kiihdyttää hiustenkasvua
 • tehoaa ennenaikaiseen kaljuuntumiseen

Miksi microneulauskynä eikä microneulausrulla?

Microneulauskynä on tehokkaampi kuin perinteiset microneulausrullat. 

Microneulaushoidossa käytetään DermaPen konetta sekä steriiliä, 12-neulaista mikroneulauspäätä, joka lävistää ihon kohtisuoraan värähdellen 1300 kertaa minuutissa. Kertakäyttöinen neulauspää vähentää tulehduksen riskiä ja säädettävä microneulan pituus takaa yksilöllisen hoidon ja juuri oikean microneulan pituuden jokaiselle hoidettavalle alueelle.

DermaPen microneulaukskynällä voidaan hoitaa alueita, joita ei aiemmin ole tehokkaasti pystytty microneulausrollerilla hoitamaan, esimerkiksi alaluomien pikkuryppyisyyttä hyvin lähellä ripsirajaa.

Microneulauksessa käytettävät aineet

Kasvojen ja hiusten hoidoissa käytämme korkealaatuisia tehokkaita, vähä-allergisoivia ja käyttöturvallisia kaikille ihotyyppeille sopivia hoitotuotteita. Hoitotuotteemme eivät sisällä parabeneja, silikoneja tai sulfaatteja.

Microneulaus-seerumit sisältävät erittäin suuren pitoisuuden tehoaineita kuten kollageenia, hyaluronihappoa, arbutiinia, EGF:ää, koentsyymejä, aminohappoja ja vitamiineja.

Microneulaushoitoja tekee laillistettu esteettisiin hoitoihin koulutettu kirurginen sairaanhoitaja Ksenija Beronja.

Microneulaus hoitotoimenpiteen kuvaus (kasvot/kaula/decoltee/hiukset/raskausarvet)

 • Tuleva hoito kestää 1-2 tuntia. Microneulasuhoitomme sisältää hellävaraisen ihon puhdistuksen. Toimenpiteen jälkeen annetaan ihoa rauhoittava hoito ihotyypin ja –alueen mukaisesti.
 • Ensimmäisen käynnin yhteydessä tehdään maksuton konsultaatio, jossa tehdään ihoanalyysi ja suunnitellaan henkilökohtainen tuleva hoito sekä mahdolliset sarjahoidot.
 • Mikroneulaushoito voidaan tehdä voidepuudutuksella tai ilman. Pintapuudutus tehdään 15-20 min ennen toimenpidettä ja puuduteteho kestää toimenpiteen ajan eli noin 1-2 tuntia.
 • Hoitoa ei voi tehdä, jos on aktiivinen ihotulehdus päällä (esim. huuliherpes, sieni-infektio, ruusufinni, couperosa, psoriasis), Roaccutan kuuri päällä tai kuurista alle 6 kk, raskauden ja imetyksen aikana, koska hoidon vaikutuksesta raskauteen ja imetykseen ei ole tutkittu tietoa. Hoidon voi tehdä, vasta kun tulehdus on rauhoittunut ja iho on parantunut. Estolääkitys huuliherpekseen on suotavaa aloittaa 1-2 vrk ennen toimenpidettä ja jatkaa vielä 1-2 vrk toimenpiteen jälkeen.
 • Hoidon jälkeen ihon turhaa koskettelua tulee välttää heti toimenpiteen jälkeen, huomio hyvä käsihygienia. Kosmetiikkatuotteiden käyttö ei suositella käyttävän 12 tuntia toimenpiteen jälkeen. Saunomista, uimista ja auringon ottoa tai solariumia tulee välttää 2 viikkoa toimenpiteestä. Fyysistä rasitusta ja kuntoilua suositellaan välttämään 24 tuntia toimenpiteestä.
 • Hoidon voi toistaa 1-3 viikon kuluttua.
 • Parhaat tulokset saadaan sarjahoidoilla. Sarjahoitojen määrä riippuu hoidettavan alueen kunnosta ja hoitotarpeesta. Hoidon jälkeen tulokset näkyvät vielä jopa 2 vuoden päästä ensimmäisestä toimenpiteestä.